От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

неделя, 4 декември 2011 г.

Никулденска салата - Салата от праз, маслини и маринована риба

Тази салата ми е много любима и често през зимата си я правя за вечеря, нищо , че после не мога да се погася на вода. Смятам , че е много подходяща за Никулден, защото както се изразява мъжът ми е "голямо мезе" за ракията. 


Приготвям я предимно от маринована риба херинга или "Перла", защото месото е мазно и крехко и не толкова солено, с приятно кисел вкус. С пушена или само осолена риба няма да е толкова вкусна.
Продукти : 1 голям стрък праз, 1 малка опаковка "Перла" или 200 гр маринована херинга, 1 шепа от любимите ви маслини / моите са от онези червеничките с киселия вкус/, обилно лимонов сок, сол на вкус и копър.


Приготвяне : Празът се нарязва на рендето на финни кръгчета, леко се претрива със сол на вкус . Прибавя му се рибата, ако е перла цели рибки, а херингата се нарязва на парченца. Добавят се маслините, ситно нарязания копър и се полива обилно с лимонов сок. Добавя се от олиото на маринованата риба. 
Ами това е !Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!