От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 14 декември 2011 г.

Ароматен кекс

Това трябваше да е нежно зелен кекс "Киви" приготвен с концентрат за разреждане "Киви", но подобни артикули отдавна не присъстват на нашия пазар. Реших да заместя концентрата със степче Киви, но и подобно нещо не открих в магазините на село, а и в града се съмнявам да откриете. В резултат на тези съществени липси по магазините, купих едно степче Ягода с Киви и резултата е на лице. Получи се нежно розов кекс, без никакъв намек за зелено. Както и да е мисля , че достатъчно се обясних по въпроса. А защо се обяснявам толкова? Ами защото след кекса с лимонада, този ми беше другия любим .
Рецептата :


Продукти : 3 чаени чаши брашно, 1 бакпулвер, 5 яйца, 1 кафеена чашка олио, 2 чаени чаши захар, 100 мл концентрат "Киви" и 100 мл газирана или чешмяна вода. 
В случая концентрата веднага се заменя с 1 степче по ваше желание, разредено в 200 мл газирана или чешмяна вода.


Приготвяне :
Включвате фурната да загрява и започвате да правите кекса.
Разделят се белтъците от жълтъците на яйцата и белтъците се разбиват на сняг с 1 чаша захар. Без да спира разбиването започват да се прибавят 1 по 1 жълтъците , като след всеки жълтък се добавя порция захар от втората чаша. 
Към получената пухкава смес се прибавя олиото и малко по малко брашното с разреденото степче или концентрат. В последното брашно се слага бакпулвера. 
Сместа се изсипва в намаслена форма и печенето е най-важно.
Кекса се слага в силно зарятата фурна като тя се изключва и кекса се оставя на изключена фурна за 10 минути. След това се пече 30 минути само на долен реотан на 200 градуса и след това още 10 минути на горен и долен реотан. 


Сместа която се получава е за голяма форма или две по-малки. Аз използвах продълговати като едната я напълних нормално на 2/3 от обема и а другата на 1/2. Първата изпълни цялата форма и стана нормален по обем кекс, а другата след като се изпече я срязах през средата и двете половини ги слепих с обилно количество подходящо сладко. Диагоналът на снимката не е умишлен , а неволен и случаен. :)
Кекса е много вкусен, ароматен и пухкав.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!