От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

сряда, 14 декември 2011 г.

Торта "Бял Наполеон"

Ще зачестя правенето на сладкиши по унгарската ми книжка, защото се получават много вкусни и леко различни от това, което сме свикнали да забъркваме. Все пак българите сме силни в баниците, питките  и киселото зеле, но европейците са със стари традиции в сладкарството. Когато ние сме яли ошав, те са творили фини изкушения. Няма срама тука. Ние пък сме ги научили на градинарство и те така...Сладкишът го оформих като торта, защото торта ми трябваше за целта, но рецептата е по тази тук .
Необходими продукти за тестото : 300 гр брашно, 10 гр амонячна сода, 3 с.л. захар, 100 гр маргарин, щипка сол, 1 яйце малко сметана. 


За крема : 250 гр мляко, 200 гр масло, 300 гр пудра захар, ванилия, 4 с.л. брашно.
Приготвя се тесто със средна консистенция и се разделя на три части. Всяка се разточва на тънък лист и се пече при средна температура в голяма тава, намазана с масло. 
Приготвяне на крема : 125 гр. мляко се разбърква с 4 с.л. брашно. Останалото мляко с 100 гр пудра захар се кипва и при непрекъснато бъркане към него постепенно се прибавя първата млечна смес. Когато кремът се сгъсти, се снема от огъня и се оставя да изстине. Маслото и пудрата захар се разбиват добре и се разбъркват с изстиналия крем.
И сега нещо много важно, едно подобрение, за да се получат нещата перфектни за нашия вкус. Тортата става малко сухичка, с вкус на суха паста с бишкотено кремче, и за целта предлагам да се сиропира или със захарен сироп , както си го приготвяме за торта, от 1 чаша захар и 2 чаши вода или с подсладено прясно мляко в приблизително същото количество. Понеже силно ме съмняваха сухите платки , на последната и сложих подсладено мляко и в действителност , там където беше влажен, сладкиша беше страхооотен.Понеже по рецепта отгоре не се украсява с крем, а с пудра захар, за да оформя торта, намазах отгоре дебело с крем и за завършване на фасона, изпекох бутер банички, на които им олющих горния слой на трохи и ги наръсих върху тортата. Идеята ми беше да използвам трохи от кроасан, но много препечен ми се видя за целта. Вие може да не печете банички, а само едно парче тесто във фурната до бледо розово и после да го натрошите. :)))

Тортата е много вкусна, без майтап :).
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!