От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 23 януари 2012 г.

Пиле с доматен сос на фурна

Тази рецепта я затрих без да искам и за това я публикувам отново.

Пилето се сварява на порции в подсолена вода.
В олио се запържва 1 връзка зелен лук или 1 глава стар /ако не е сезона на зеления/, 2-3 супени лъжици брашно и 1 с.л. червен пипер. Веднага се прибавя около 1 кг рендосани месести домати или 1 буркан домашна смляна консерва. Когато клокне му се прибавят подправки - сол на вкус, 1 с.л. захар, 1 дафиново листче, няколко бахарчета, чер пипер. Може да се доразреди със бульон от варенето на пилето.
Когато стане готов се дърпа от огъня и му се нарязва една китка пресен магданоз и още толкова пресен джоджен. Ако соса е много кисел от доматите, се прибавя сода бикарбонат на върха на една лъжичка. Това се изсипва в една тава , нареждат се порциите сварено месо и се запича докато хване коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!