От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 23 януари 2012 г.

Класически зелеви сърми с бял сос

Днес готвих най-обикновени сърмички или както ги наричаше синът ми като малък - "люспички с ориз, където им викат сърнички".
Станаха много вкусни и като за показване пред хората, защото листата ми бяха хубави и не станаха парцаливки. За това реших да ги напиша.


Продукти :
500 гр хубава кайма, 2 големи глави лук, 1 пълна купичка за супа ориз, малко домати от консерва,  подправки -чер пипер, чубрица, 1 с.л червен пипер и олио в количество по желание /зелето носи по-мазничко/.


Лукът се накълцва на ситно и се задушава в олиото . Прибавя се каймата и се запържва докато стане на трохи, но не прекалено запържена. Прибавят се подправките и най-накрая измития ориз.
 Свиват се сърми в големина според уменията на домакинята, тъй като аз все още не мога да усвоя тази тънкост , да правя малки спретнати сърмички. Подреждам ги в пръстен гювеч и ги заливам изцяло със зелев сок. Понеже моята зелева чорба тази година стана добре премерена на сол и не е твърде кисела използвах само нея без да я разреждам с вода. Когато ми е много кисела и солена , първо варя сърмите с малко вода и след това прибавям и зелевия сок , защото с него стават по-вкусни. 
Отделно им спретнах бял сос, също със зелев сок. 
Запържих 2-3 супени лъжици брашно в малко олио и го разредих със 500 мл зелев сок. Прибавих и половин кофичка кисело мляко, разбъркано добре. След като соса заври го оставям така около 5 минути и го спирам. За по-голям естетичен фасон, сърмите се оставят бели , без добавка на червен пипер и домати.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!