От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 3 февруари 2012 г.

Макарони с кайма и кашкавал на фурна

Тези макарони ги готвя като СПАГЕТИ, но ги запичам с кашкавала във фурната.


Завирам около 2 литра вода с 1 супена лъжица сол и 1-2 с.л олио и след като кипне изсипвам 1 пакет макарони във формички по желание. За предпочитане са мидки или тръбички , защото запазват добра форма. Врат докато набъбнат добре.
През това време запържвам каймата в малко мазнина, докато стане на трохи и и прибавям доматеният сос, който съм показала в рецептата за спагетите. Прибавям подправки - червен пипер 1 лъжица, къри, чер пипер и малко чубрица или риган. Чесън по желание, но той си променя вкуса при печенето и за това аз не го предпочитам.
Когато соса заври се изсипва при отцедените макарони и се разбърква добре.
Изсипва се всичко в една тавичка и отгоре се наръсва с около 100 гр. кашкавал или други сирена по желания.
Запича се във силна фурна докато се разтопи кашкавала и леко се зачерви.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!