От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 3 февруари 2012 г.

Гювеч с месо

Сега ще ви покажа едно бързо готвене на гювеч през зимата , на който зеленчуците се запазват цели , без да са станали на пастет от много запържване, бъркане и задушаване.
Забелязала съм, че едно от предимствата на китайската кухня , да 
се получават вкусни нещата, е тяхната, колкото се може по-кратка кулинарна обработка. Така зеленчуците си запазват вкуса.
Като за начало  сварих свински ребра в тенджерата под налягане.


През това време подготвих зеленчуците - около 500 гр картофи нарязани на дебели кръгчета, 2 шепи замразен грах, толкова замразен зелен боб, 2 големи глави лук нарязан по на едро, 2 шепи замразени нарязани пиперки, 1 буркан домашен гювеч /заради доматите/ или ако нямате половин до цял буркан консервирани домати. 
Това всичкото го обърквам в тавата и му прибавям 1 с.л. червен пипер и задължително целина - прясна или сушена. Целината много отваря гювеча. Подрежда се свареното месо и се залива всичко с бульона. Внимавайте със солта ако използвате консерви със сол. 
Ако месото не е пуснало мазнина се полива с олио.
Слага се няколко малки листчета дафинов лист , няколко зрънца бахар, поръсва се с чер пипер и тавата във фурната на силна температура докато се сварят картофите. Ако сте налели повече вода и ви стои рядък гювеча, може да прибавите 1 шепа измит ориз и да разбъркате добре.
Този гювеч може да се наготви и със сурово месо , но тавата трябва да се покрие с фолио докато стане годно за ядене. 
Другият вариант е в пръстен гювеч.
От години готвя гювеча по този мързелив начин . Купила съм си по една торба със замразени зеленчуци /грах, зелен боб/ и всичко става много бързо.
Много се извинявам на дамите от града, но на село готвим без мярка, на око и селската манджа не е точна наука като френски макарони.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!