От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 8 март 2012 г.

"Одрински" банички

Кръстих баничките така, заради Одринските кори, с които ги правя. За Нова година с тях правих баничките с късмети, като ги разрязвах на две и от една кора се получават две банички, а тези ги оставих цели. Тоест в пакета има 9 листа. Ако ги режете на две през средата /по ширина/, ще получите 18 банички, в спретнат вид. 


Почти всеки път баниците ги правя като смесвам яйцата , киселото мляко олиото и сиренето . Наблягам на киселото мляко, като така избягвам употребата на вода.
Дозата ми е : 4-5 яйца /от 50 ст.:) /, 1 цяла кофичка кисело мляко , като избирам по-евтино такова, 1/2 ч.ч. олио, като уточнявам, че не обичам мазни баници, 300-400 гр сирене, като уточнявам , че обичам баница с много сирене, по възможност истинско.
Сода бикарбонат не слагам, защото от нея потъмнява плънката и дава мирис, който аз не харесвам.


Разбивам яйцата в една купа и им прибавям киселото мляко и олиото. Пак ги разбивам. Накрая прибавям едно натрошено сиренето. 


Разгъвам корите, които трябва да са пресни и влажни , за да може да се обработват.
На късата страна на всеки лист слагам от плънката като я размазвам до половината на листа. Сгъвам двете дълги страни навътре и навивам на баничка. Подреждам ги в намазнена тава, намазвам ги отгоре с олио и ги пека на 250 градуса до зачервяване. 


Тези кори малко трудно дават индикация за изпечено, така , че внимавайте да не ги препечете. След това се напръскват с вода и се покриват с нещо да се задушат.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!