От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 10 март 2012 г.

Празнични гювечета

С тези гювечета нахраних моите момчета на 8 март. Чудих се какво да им наготвя, да е нещо което да мога и да покажа в блога, че напоследък ми е много студено и хич не ми се готви. За това и гювечетата са "набързо", но да са все пак по-специални от традиционните салам със сирене и яйце отгоре.


Продукти за 6 панички : 500 гр кайма, 100 гр. пушено месо или бекон, половин буркан кисели краставици, 100 гр кашкавал , 300 гр. гъби, 1 яйце.
Подправки : лют пипер, чер пипер, риган, кимион -смлян или на зърна, къри.


Отделно кашкавал за поръсване отгоре. И по една малка плочка синьо сирене. Ако не обичате синьо сирене , останете само на кашкавал или + някакво друго ваше любимо.


Каймата се слага в дълбок съд и към нея се прибавят всички изброени продукти нарязани на дребно плюс подправките. 


Всичко се омесва добре и се разделя на 6 части, като всяка порция се оформя на голямо разплеснато кюфте. 


На дъното на всяка глинена паничка се сипва по малко олио и се слагат почти до половината нарязани сурови картофи. 


Аз използвам такива замразени-бланширани, защото стават много бързо , а и са от онзи смолянски сорт, които стават кашкави като се приготвят. Новите холандски сортове картофи много не ги долюбвам заради ниското въглехидратно съдържание , от което манджите остават воднисти, а те понякога хрупат като трева.


Върху картофите слагам по едно голямо разплеснато кюфте. Върху тях настъргвам кашкавал и по една малка плочка синьо сирене. 


Пека на силна фурна , докато кашкавалът се разтопи и зачерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!