От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

Искам да ви покажа, какво се случва с отразяването на посещенията в блога ми, когато направя едно рестартиране в блога си. Скачат и после някой пак си прави труда да ме натиска надолу... Реших да си тествам рекламите и о, Боже, нищо не се е променило отпреди седем години, когато ми откраднаха парите от рекламите и ме тормозеха по същия начин, без посетители, без коментари и без пари от реклами. Че и рецептите ми присвояват... Споко бе, не съм толкова гламава да пълня партийни каси....:)) само Ви пробвах още ли сте всички по местата си :))) .

петък, 16 март 2012 г.

Селски тутманик

Сега ще напиша рецепта за класически тутманик, точно както го правеше моята баба. Малко се ядосвам, когато на всяка пита със сирене и се казва тутманик, не че аз не казвам на всички сладки -"курабии" , но все пак трябва да има ред и дисциплина :)).
След време ще напиша още една класическа рецепта от стара книга, но когато му направя хубави снимки, защото през тази досадна зима слънце не видяхме. И на този снимките са му ужасни, за втори път го правя тази зима, но докато втаса и го изпека и то мръква. Все пак дава някаква обща представа.


Рецептата :
Тестото може да бъде , както от обикновено хлебно/вода, сол , мая/, така и от тесто с мляко и някое яйце. Въобще хлебните изделия с мая всякак стават вкусни, обаче основното , което ги прави по-вкусни е мазнината. Тестено изделие с малко мазнина , ще бие на хляб, независимо дали става въпрос за питка или козунак.
За това тесто съм използвала само:


 300 мл прясно мляко, 1 равна с.л. сол, 20 гр прясна мая, 1 с.л. захар и бяло брашно около 800 гр. Свинска мас около 200 гр.
За пълнежа 2 яйца и около 200 гр сирене.


От продуктите за тесто /без маста/ се измесва гладко тесто, което се разделя на три топки. Оставят се да починат около 15 минути.
Тавата , в която ще се пече тутманика се намазва обилно с неразтопена мас, а другата леко се разтапя в микровълновата.
Първата топка тесто се потопява в маста и така омазнена се разтегля според големината на тавата. Слага се половината пълнеж от размесени яйца и сирене.
Втората топка тесто се потапя отново в маста и тя се разтегля с ръце върху пълнежа. Слага се втората половина от пълнежа.
Третата топка по същия начин се потапя в останалата мас и се разтегля с ръце да покрие най-отгоре. Намазва се с остатъците от разтопената мас.
Леко се притиска с ръце да се изравни и се нарязва внимателно на квадрати.


Оставя се да втаса , и когато напълни 2/3 от тавата се слага в студена фурна на 200 градуса да се пече. 
Пече се докато добие златист цвят и сте сигурни, че отдолу е изпечен.
Задушавате го и ам ам.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!