От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

вторник, 3 април 2012 г.

Гевреци

За хората , които не са на диета и обичат тестените закуски, им предлагам една рецепта на гевреци от унгарската ми книжка, която стана много сполучлива. Мъжът ми каза , че станали като на магазина.


Продукти :
500 гр брашно, 250 мл прясно мляко, 30 гр прясна мая, 100гр свинска мас, 3 яйца, 100 гр захар, 1/2 лъжичка сол. Мак или сусам за поръсване.


Маята се разтваря в топлото мляко, прибавят се яйцата, като 1 белтък се отделя за намазване. Добавят се захарта, солта и разтопената свинска мас. Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да втаса. 
След като втаса се премесва леко и се оформят гевреци.
Понеже много обичам гевреци , но момчетата у дома предпочитат да има и плънка, за тях направих половината тесто на кифлички с мармалад. 
Тези закуски могат да минат за козуначни, но по рецепта им липсва добавяне на миризма на ванилия и лимон.
След като се оформят гевреците и втасат отново, се намазват с разбития белтък и се поръсват със сусам или мак. 
Пекат се на 180 градуса на първо отделение във фурната.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!