От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

вторник, 10 април 2012 г.

Шкембе чорба

Шкембето го избирам да е вносно, защото е измито идеално, не мирише и чорбата не потъмнява.
Най-хубавата чорба става от дебело шкембе. 
Шкембето се размразява и се измива на ново. Слага се в тенджера под налягане в подсолена вода да се свари идеално. След цъсването, поне един час трябва да ври. 
След като се свари се изважда и се нарязва на парченца. През това време в бульона се сварява една средна глава лук, нарязана на дребно. Лукът може да се прибави още в самото начало, при сваряването на шкембето.
Нарязаното шкембе се връща в бульона.
През това време се прави застройката и запръжката.
В едно тиганче се загрява олио , в което се прибавят 1 с.л. червен пипер и 1 с.л. брашно. Като цвърнат , веднага запръжката се изсипва във супата и се оставя да клокне.
Застройката се прави от 1-2 яйца разбити добре с малко лимонтозу и вода, към което се прибавя половин кофичка добре разбито кисело мляко /да не е на бучици/. Всичко се разбива до гладка маса . Супата се застройва като се добавя по малко от бульона към застройката с енергично бъркане. След това всичко се изсипва в тенджерата.
При сервиране се прибавя оцет, чесън, чер пипер и натрошена люта чушка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!