От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 28 април 2012 г.

Понички с мармалад

Обичате ли от онези понички, които ги имаше във всяка сладкарница по време на комунизма? 
И аз, но за мен липсата им по лафките  не е трагедия, защото мога да си ги направя и у дома.


Продукти :
300 мл прясно мляко, 2 яйца, 100 гр захар, 20 гр прясна мая, 100 мл олио и около 500 гр брашно.


От тези продукти се замесва тесто, без да му се прибавят никакви миризми. Ако толкова искате да миришат на десерт, сложете му ванилия.
Тестото се оставя да втаса, след което леко се премесва и се разточва на голям кръг, дебел около 0,5-1 см, може и малко по-дебел.
Ако нямате вариант с какво да изрязвате големи кръгове с диаметър около 10 см , направете тестото по дебело, изрежете кръгове с по-малка форма, след което леко ще ги разтеглите.
В средата на всеки кръг поставете една голяма супена лъжица гъст мармалад, от този, който го продават нарязан от калъпи. Важното е да е достатъчно гъст и лепкав , за да не изтича при пърженето. Всяко кръгче се прегъва на две и се притиска добре по краищата да залепне.
Направих и вариант на две кръгчета слепени едно върху друго, по средата с мармалад.
Оставят се около 30 минути да втасат отново и се пържат в маслена баня, тоест в дълбок съд с около 2 пръста олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!