От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 28 април 2012 г.

"Яйца с перца" /яйца със зелен лук/

Ето това е една типично селска, бабешка манджа, която се готви само в пролетния сезон, заради наличието на зелен лук. Това е вариант как да нахраните 4 човека с 6 яйца.


Приготвяне:
В широк достатъчно голям тиган, запържете леко в 1 пръст олио, една голяма връзка нарязан зелен лук. След като омекне / аз не запържвам много продуктите , за да не губят вкуса си. Китайците имат същата практика/ се прибавят 2 пълни с връх супени лъжици брашно и се разбърква да се поеме брашното, след което се залива с 300 мл вода и се бърка докато получите бяла каша. След този момент се прибавят едно по едно 6 яйца, оставят се малко, без да се бъркат, докато започне леко да им стяга белтъка, след което започват да се разбъркват , но не силно , а само леко с обръщане. Целта е да се запазят цели парченца жълтък и белтък да не прилича на омазана каша. Натрошава се на едро около 200 грама сирене, наръсват се с червен пипер и готово. Сол не слагам , защото наблягам на сиренето.


PS. Извинете за мерките от 1 пръст и прочие, но на село не готвим с електронни везни.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!