От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 15 октомври 2012 г.

Печени чушки с доматен сос

Така готвим печените чушки на село през лятото. През зимата малко по-различно.

Изпичате 1 кг месести пиперки с дръжките и ги обелвате.
След това панирвате всяка чушка в брашно и ги изпържвате до златисто в дърбок тиган , в който после ще приготвите доматения сос.
След като изпържите всички чушки,запържвате в останалото олио 1-2 с.л. брашно  слагате в тигана да заврат около 1 кг. настъргани месести домати. 
Когато доматите заврат се посоляват на вкус, малко чер пипер, малко захар, за убиване на киселината и се изключват. Слагат се изпържените пиперки и се поръсват с нарязан магданоз и счукан чесън. 
Ако сте решили да не панирате пиперките , а да ги прибавите само изпечени, трябва да сгъстите доматения сос с още 1-2 суп.л брашно размито в малко вода, или запържено в олиото. 
През зимата тази манджа я готвя с по-малко домати и в соса наливам вода, а пиперките не са пържени и цели, а нарязани на парченца .
На всяка порция се натрошава сирене и още чесън по желание.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!