От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 19 октомври 2012 г.

Банички с кайма

Авторска рецепта

Току що направих фантастично вкусни банички с кайма и бързам да се изфукам.


Рецептата ми е свободно съчинение, но вече не смея да си преписвам авторство, защото не ми се водят безсмислени войни.

 Продуктите : 1 пакет кори "Одрински", 5 яйца, 300 гр кисело мляко или една малка кофичка от 400 гр. , олио според предпочитанията, 1 малък стрък праз, малко чер пипер и 1 лъжичка смлян кимион .


Празът се нарязва и се запържва в олио , прибавя се каймата и всичко се пържи, докато каймата стане на трохи. Маха се от котлона и и се прибавят 4 яйца разбити с киселото мляко. Всичко се обърква добре и се правят банички , както съм показала. 
Корите за баница се развиват и се срязват точно по средата , така че да се образуват два квадрата. Корите са 8 или 9 броя, това означава, че трябва да получите 16 или 18 банички.Навитите банички се подреждат в подмазана с олио тава. 
5-тото яйце, което е желателно да е по-малко от другите , се разбива и с него се намазват баничките по цялата им горна повърхност. Настъргва се едно парченце кашкавал за фасон.
Изпичат се до зачервяване във фурна на 200 градуса , като тавата съм я сложила на първо отделение на фурната.
След като се изпекат ги напръсквам с малко вода и ги оставям да се задушат 10-15 минути.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!