От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 15 октомври 2012 г.

Славянски гювеч - свинско с ориз и зеленчуци

Този гювеч става по-вкусен от другия с картофите.

Нарязвате на порции около 700 гр. / или колкото си готвите за семейството/ свинско месо и го слагате да се запържва в тавата с 1 голяма нарязана глава лук и олио.
След като месото се стегне от всички страни и лукът омекне  и започне да добива стъклен вид , прибавяте 200 гр консервиран или замразен грах, 500 гр нарязани зелени и червени пиперки, 1 средно голям патладжан нарязан на кубчета, 200 гр. зелен боб . 
След като и пиперките и другите зеленчуци омекнат леко, се прибавя 250 гр. измит ориз и 500гр нарязани или измити домати. Това всичкото се разбърква хубаво, прибавя му се китка нарязан магданоз, малко чер пипер, 1-2 дафинови листа и няколко зрънца бахар. 


Залива се с 5 части /мярката на ориза / вода  и се слага да се пече в умерена фурна на 250 градуса. По време на печенето може да се разбърка 1-2 пъти, за равномерно разпределение на зеленчуците.
Щом ориза "изпие" водата и месото започне да се зачервява , манджата е готова.
2 коментара:

  1. Здравей Дебеланке, ориза е супер. Сложих малко шафран, жълта и оранжева чушка за цвят.
    Благодаря за чудната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  2. Целинка не е ли по-добре от шафран? Всъщност за Шафрана знам само , че е тичинките на минзухар и че е скъп и че дава жълт цвят. На какво мирише и не е ли за сладкиши?

    ОтговорИзтриване

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!