От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 19 октомври 2012 г.

Пълнени камбита с яйца и сирене

Авторска рецепта

Тази рецепта я изобретих една година, когато вместо семена за пипер ми продадоха семена за камби. Нещо напълно нормално за България. Тогава си бях напълнила двора с камби, които се чудех какво да ги правя и тогава ми хрумна да ги готвя, както готвя пиперките. Готвила съм ги и като пълнени чушки с ориз и кайма.


Почиствате камби според големината на тавата си , като им изрязвате с ножче чепката и семената, измивате ги и ги подреждате в намазана тава с олио.
В една купа разбивате 5 яйца и ги размесвате с 300 гр сирене. Понеже днес камбите , които правих, бяха много големи и трудно бих ги напълнила , прибавих към пълнежа една пуешка шунка, която ми отлежаваше в хладилника. Шунката се нарязва на кубченца, прибавя се чер пипер и всичко се разбърква. С тази смес с лъжица пълня всяка камба. Най-отгоре им запушвам входа с парче кашкавал. Всяко камби го поливам с малко олио, като гледам да му вкарам мазнина и в дупчицата.

Пекат се в силна фурна докато започнат да се зачервяват.
Понеже ми бяха много големи камбите, на някои от тях им чукнах по едно яйчице да ги допълня.
Много са вкусни и топли и студени.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!