От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

Искам да ви покажа, какво се случва с отразяването на посещенията в блога ми, когато направя едно рестартиране в блога си. Скачат и после някой пак си прави труда да ме натиска надолу... Реших да си тествам рекламите и о, Боже, нищо не се е променило отпреди седем години, когато ми откраднаха парите от рекламите и ме тормозеха по същия начин, без посетители, без коментари и без пари от реклами. Че и рецептите ми присвояват... Споко бе, не съм толкова гламава да пълня партийни каси....:)) само Ви пробвах още ли сте всички по местата си :))) .

четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Баница с локум

Сега ще ви представя рецептата, за една страхотна сладка баница с локум, която импровизирах тези дни.

Продукти : 1 пакет кори за баница "Фамилия" -голяма от 500 гр. , 5 яйца, 1 ч.ч кристална захар, 1 и 1/2 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 1 ч.ч прясно мляко, 2 ампули ванилия, 1 пакетче от 125 гр краве масло и 3 кутийки локум.

Разбивате яйцата със захарта като за кекс или пандишпан да станат на пяна. След това им прибавяте брашното размесено с бакпулвера и след това прясното мляко и половината пакетче краве масло разтопено. Най-накрая, след като сте разбъркали внимателно сместа до пълно размесване на продуктите, прибавяте и ванилията.

Разгъвате пакета кори и започвате да навивате баницата. За рулата захващате по два листа.
В началото на листа слагате на широка ивица от пандишпановата смес и до средата на листа размазвате още няколко лъжици /3-4/ . Върху ивицата в началото на листа слагате накъсани или нарязани парченца локум. На моите им слагах по 3-4 кубчета на един завив.
Двата дълги края на листа ги прегъвате навътре, за да запечатате краищата и навивате на руло. Подреждате навитите рула изправени в обилно подмазана с олио квадратна тава.
След като навиете всички рула ги намазвате старателно с другата половина от разтопеното краве масло. С останалото ги заливате. Печете в умерена фурна на 200 градуса , както печете кекс- първо отдолу, а после отгоре и отдолу. 
След като баницата се зачерви се изважда от фурната и се залива с една чаша захарен сироп, който може даже да го напарвите като умерено подсладена вода, ако не обичате много сладки сладкиши. Като поеме сиропа я наръсете обилно с пудра захар.
Стана разкошна и много ароматна.
Другият път ще я снимам подробно. Сега нямах време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!