От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 21 декември 2012 г.

Рогчета

Днес ще ви покажа как се правят класически рогчета, така , както съм ги видяла да ги правят навремето в цеха за закуски. 
Замесва се меко тесто от 300 мл прясно мляко или вода, 20 гр мая, 1 лъжичка сол, 1 лъжичка захар, 1 лъжица олио и бяло брашно. Тестото се разделя на 10 топчета, които се оставят да се отпуснат около 15 до 30 минути. 

След това всяко топче се разточва с точилка на елипса. В края се слага пълнеж от сирене и яйце и се завива на кифла. В цеха никой не точи големи кръгове, които да нарязва на триъгълници. Там майсторката подреждаше топките в края на голяма маса и минаваше с едно мердене /много дебела точилка с две ръкохватки/ да ги разточи на елипси с един замах. 
След това минава и им плясва набързо пълнежа и след това минава и ги завива. Всичко става с отрицателна бърза скорост и всички са еднакви подредени в тавите. Така се правят и кифлите с мармалад. 
След това изделията втасват. След като втасат се намазват с разбит жълтък  размесен с малко олио и прясно мляко. 
Рогчетата ги пека като всички тестени изделия с мая. Слагам ги в студена фурна на първо отделение и включвам само долния реотан. Градусите са 200. След около 30-40 минути, когато напълнят тавата и краищата по стените на тавата започнат да почервеняват , включвам фурната на горен и долен реотан, като намалявам градусите на 150-180. След като започнат да се зачервяват отгоре , леко увеличавам на 200 и ги чакам да получат златист цвят. Това е печенето. Стават изключително меки, пухкави и вкусни. Направо се топят в устата. 

Моите не са така равни, ама то е защото отдавна не бях ги правила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!