От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 21 декември 2012 г.

Ловджийска закуска

Това е тутманик с кайма , но по баничарниците го продават под името "Ловджийска закуска".

Замесва се меко тесто от 300 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 кубче мая, лъжичка сол, лъжица захар, лъжица олио и бяло брашно. Тестото се разделя на две части, които се оформят на топки и се оставят да се отпуснат 15-20 минути. 
През това време се запържва един стрък праз или ако не е в сезона на праза, една глава лук. Към нея се прибавя около 500 гр кайма , която се запържва да стане на трохи. Прибавя се чер пипер, чубрица и 1 лъжичка червен пипер.

Тавата се подмазва с мазнина и на дъното се разплесква едната топка тесто да покрие цялата повърхност. Върху нея се разпределя каймата , а върху нея се разтегля втората топка тесто. Нарязва се на квадрати , а после на триъгълници само по единия диагонал. В една купичка разбивам 1 цяло яйце с около 50 грама олио , да стане на крем. С тази смес намазвам тутманика преди да го нарежа . След като го нарежа му настъргвам кашкавал и го оставям да втаса. 
След като втаса го пека на 200 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!