От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 13 август 2020 г.

"Влюбени" филийки

Тези пържени "влюбени" филийки са много калорична засищаща закуска. Преди години ги правех като използвах тостерен хляб и ги завързвах с конец. Сега с новите незалепващи тигани приготвянето им е значително по-лесно. 

Вземате две филии за порция пресен бял хляб. 

За три порции разбих три яйца.

Нарязвате плочки кашкавал според големината на филиите, но да не стърчат извън корите.


Загрявате едно дамско пръстче олио в незалепващ тиган. Потапяте филията в разбито яйце само от едната страна и я слагате от потопената страна в тигана. Нареждате отгоре плочки кашкавал. Вземате втората филия и и съобразявате страната от която да я потопите в яйцето. Захлюпвате я върху първата в тигана, с непотопената в яйце страна надолу. Тоест страната с яйцето остава отгоре. След като се зачерви долната страна, внимателно с помоща на лопатка и вилица я обръщате върху другата страна. След като се зачерви и втората страна , я обръщам отново върху първата за по-кратко време. Целта е кашкавалът в средата да се разтопи добре. Той залепва здраво филийките. 

Готово. 

Към пълнежа може да си прибавите и тънки нарязани плочки шунка. 

И да знаете, препинателните знаци са много важно нещо :)).

Благодаря за вниманието! :)

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!