От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 29 август 2020 г.

Сладка питка за Богородица

От години празнувам Успение Богородично на 28 август, с останалият православен свят. Това че нашата църква не отслужва служба на този ден, мен не ме бърка. Небето си знае най-добре кое кога. 

На този ден се черпи или както се казва не село, раздава се за здраве хлебно изделие, сладки и плодове. 

Аз съм се подготвила със сладка питка, на която ще напиша сега рецептата.

Продукти за тестото:

3 яйца, на които се отделя единият жълтък за намазване.

300 мл. топло прясно мляко, 3 супени лъжици олио, 3 пълни с връх супени лъжици захар, 1 пълна супена лъжица суха мая или 20 гр. прясна, фино остъргана кора на 1 лимон.

Влезе ми 700 грама брашно.От посочените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да почине 10-15 минути след което се разточва на кръг, едно дамско пръстче дебел.

Горе на снимката се виждат 100 грама пудра захар и 100 грама меко краве масло, които се объркват добре със шпатулата. С тази смес се намазва разточеното тесто. Завива се на руло което се нарязва на три дамски пръста дебели парчета. Парчетата се подреждат в тава и се оставят на топло да втасат около 2 часа. 

След като питката втаса, се намазва с отделения жълтък , разбит добре с малко прясно мляко и малко олио. 


Пече се на 200 градуса .

Когато я правих бях много изморена и разсеяна. Прецаках и печенето, в резултат на което розите разцъфтяха и се деформира общото впечатление. 

Забравих и да снимам разточването, намазването и навиването. 

А бе да си призная , че се бях отплеснала по едни песни по радиото. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!