От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 29 август 2020 г.

Супа топчета от кебапчета


Днес готвих супа топчета от кебапчета. 
Когато много ви мързи, а трябва да сготвите, мене питайте как да прецакате гявола... :)
Супа от кебапчета е идеалното решение на мързеливата домакиня. Аз и без друго, когато готвя супа топчета от кайма, никога не меся каймата с подправки, а направо ги оформям от тарелката. 
Чувала съм и за много тежък случай , при който с лъжица се рони каймата /замразена/ направо в тенджерата. 
Та когато не ви се цапа да въртите сто топченца , си вземете една тарелка замразени кебапчета. Ако не са замразени, ще трябва да ги замразите. 
Тези миришат на любимото ми кимионче. 


Замразените кебапчета ги нарязвате с широк нож / за да ги отсече равни/ по показания начин. 
Загрявате в тенджерата , в която ще варите супата малко олио и пускате там замразените топчета , оваляни в брашно да се запържат. Не разбърквате с лъжица, а само раздрусвате тенджерата. Тези манипулации се извършват по този начин, защото както знаете кебапчетата трудно се крепят във формата си ако не са замразени. Това е от изкуството на технолозите да ви пробутат всякакво месо във форма на кебапче, напоследък най-вече някакви птичи пратове.Когато стегнат без да се запържват със загар им прибавяте 1 глава лук и 1 морков нарязани на ситно. Разклащате тенджерата докато поомекнат. Заливате с вода и варите без капак. Супата кипи много лесно, дори на най-слаб котлон ако е с капак.
Когато зеленчукът се свари, се прибавя две шепи фиде. Фидето е на всеки според вкуса. Аз обичам супа с повече фиде. Слагам и супена лъжица подправка от рода на вегетата. Ако е със сол , предварително не соля супата. 
След като се свари фидето, прибавяте една китка магданоз и няколко стръка целина нарязани на ситно. Спирате супата и прибавяте малко сушена чубрица, черен пирер и мляна люта чушка. 
Накрая застройвате с 1 яйце разбито добре с малко студена вода и половин кафена лъжичка лимонтозу. Тази застройка може направо да се налива към врялата супа. Освен че е мързелив вариант, супата побелява много приятно за окото и не мирише на сурови яйца. Ако яйцето е разбито много добре , няма да видите пресечен белтък. 


От уважение към феновете ми, вчера съм си купила постелчица от бамбук, да не ми гледат мушамата на презентацията . :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!