От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 31 август 2020 г.

Бисквитена торта "Портокалов цвят"

 Авторска рецепта

Тръгнах да правя едно кремче от кондензирано мляко и ето ти изненада, млякото било със захар, неподходящо за целта. Къде съм бляла като съм го купувала, че и две кутии съм взела . 

Този руски продукт ми е непознат досега. Нашите топ кулинарки си въртят езика на "дулсе де лече". Досега никога не съм проявявала интерес към "дулсе де лече", но сгъстеното руско мляко със захар, смятам да използвам отсега нататък за маслените кремове за торти. 

Тази торта е абсолютно мое творчество, като само съм консултирала как се употребява този продукт. 

За крем ще почакате докато се разходя до града, че на село само хляб и пирони имаме в бакалията.

Като за първи път ми се прецакаха нещата. Сложих цялата опаковка кондензирано мляко със захар към маслото. В началото кремът беше много стегнат, но на другият ден като освободих тортата от формата, започна да се свлича. Автоматично му намалявам дозата на половина за другият път.

Останах доста неприятно изненадана от бисквитите, които не поеха никаква излишна влага от крема. За първи път ми се случва. Дори след три дена в хладилника бисквитите все още хрупат. 

Следователно трябва да се пръскат с мляко когато се реди тортата.

Финалният вариант на рецептата, която съм убедена, че ще е изчистена от издънки.

За крема :

500 грама кондензирано мляко със захар, 

250 грама меко краве масло

1 ампула портокалова есенция.

Захарта от консервата и бурканчето сладко е достатъчна за тортата.

Други продукти : 2 опаковки бисквити за торта, студено прясно мляко за напръскване на бисквитите, сладко от портокали с корите, кокос и кокосови бонбони за украса.

Пускате да се разбива мекото масло и прибавяте към него цялото количество 500 гр кондензирано мляко със захар. Тук много важно е маслото да е меко, консервата да е много добре изстудена. Кремът става перфектен на вид и вкус. Прибавяте аромата.
Редите тортата във форма, ред бисквити, напръсквате със студено мляко и намазвате с крем. Върху крема сладкото от портокали. Така докато се изчерпат продуктите, като най-отгоре пак намазвате с крем.

 

Оставяте формата в хладилник едно денонощие. Освобождавате я от ринга.
 
Украсява се с много настърган кокос и кокосови бонбони. 

Сладкото от портокали го варя всяка зима специално за тортите и сладкишите си, понеже ми е любим вкус за сладкиши. 


Стефанотиса не се яде. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!