От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

вторник, 15 септември 2020 г.

Мариновани чушки с яйца


Тази селска манджа я готвя предимно през зимата, когато нямам изобилие от печен пипер и прясно настъргани домати в доволно количество.
Нарязват се печени пиперки от буркан на парченца. През лятото може и да се сготви с печени пиперки с дръжките, но ако пиперките се разкъсат, семките им се отделят в соса. 
Чушките се запържват в олио, в тенджерата, в която ще се готвят. Прибавя им се 1 супена лъжица червен пипер и 1 буркан смляно домати. След това се долива със същото количество на доматите вода. Посолява се и се оставя да заври. След завирането се оставя да поври около 10-15 минути и се ориентира към приключване. Сгъстява се с 2-3 супени лъжици брашно, размито в малко студена вода. Счупват се яйца , брой по желание /моите бяха 5/, като се оставят да се стегнат цели. Жълтъците да останат цели. Изключва се и се слага магданоз, чер пипер и счукан или нарязан чесън. Тогава леко разбърквам за да се провлачат белтъците. Бялото саламурено сирене е задължително като съпровождащо папането. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!