От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 17 септември 2020 г.

Салам с ориз и домати

С тази манджа мама ме хранеше доста често в миналото. Сега и аз я готвя на моите момчета и никога не остава за кученцата. Дори като забравя да им я готвя, започват да питат Кога? Колко е важно наследството от майките :).

За манджичката се използва свинска варена наденица с чубрица или хамбургски салам в естествено черво , нарязан на парченца / на четири/. 

Манджата я готвя или със зрял лук или с праз. Ако е с лук- 1 голяма глава накълцан . 

Сега я готвих с един стрък праз , защото имам вече доволно количество в градината си.

Празът се нарязва на ситно и се задушава с нарязаната наденица в олио, в тенджерата, в която ще се готви. 

Прибавя се 250 гр. измит ориз и се разбърква. Когато оризът започне да изпива влагата, се прибавя 1 супена лъжица червен пипер. Разбърква се. Тогава се прибавят 500 грама настъргани домати или това количество от консерва. Разбърква се. Залива се с 4 мерки на ориза вода или около 1 литър. Разбърква се. Посолява се на вкус и се добавя подправка от рода на Вегетата. 

След завиране, котлонът се намалява на най-слаба степен да къкри едвам. От време на време се разбърква леко. След около час оризът трябва да е изпълнил тенджерата, без да е загорял по дъното. Прибавя се чер пипер и малко чубрица. Само това. Никакви зелени треви. Може люта чушка. 

Изключва се и се оставя да си почине 30 минути преди ядене. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!