От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

вторник, 22 септември 2020 г.

За Руската салата

 Днес ще продължим с изобличението на лъжите на умно-красивите другари. 

В книгата на дядо от царско време освен българска салата от домати краставици и пипер , която другарите нарекли "шопска", има и салата под името Руска. За салата Оливие нищо не се споменава.

ЧИтЪ и преписвамЪ :

Руска салата

Почистват и се нарязват надлъж на четири половини два корена моркови, 1 корен керевиз, два картофи предварително обелени и 3 яйца. Всичко това се поставя в осолена вода да уври хубаво. Щом бъде готово, оцежда се и се нарязва на дребни кубчета. Към всичко това се прибавя и две лъжици сварен грах. Размесва се добре като се поставя и от майонезата. Взема се половината от тази смес, поставя се в елипсовидна или друга чиния. Оглажда се и отгоре се гарнира с останалата смес с помощта на шприца. Гарнирва се отстрани с кисели краставици, маслини и парчета лимон. Поднася се цяла.

Салатата е публикувана в раздел "Майонези и салати", затова и в нея се говори основно за участието на майонезата.

В тази салата "оливие" липсва само месото. Но както вече отбелязах и при Шопската салата, книгата е за вегетарианска кухня и сладкарство, така че е възможно нарочно да е пропуснато.

Както видяхме, от медия на дойчовците ни съобщиха "истината" за шопската ни салата. Не съм запозната кой ни съобщи и "истината" за руската салата. 

Знам само, че Хитлер толкова е мразил славяните, че е избил 20 милиона от тях под формата на руснаци. Напънете се нататък сами...

И само между другото да ви се оплача, че някой беше шетал из блога ми. Беше скрил "За шопската салата" от публикациите и беше редактирал файла ми robots.txt. 

Имайте предвид, че в блога влизам през gmail , чрез опцията да получавам sms на телефона си.

А това, че не получавам коментари и вярна информация за посещенията на блога ми е стара история. Даже вече не го отчитам. Но това, че влизам с смс, не е попречило на "шефовете на черпака", да ми препишат половината блог, докато беше затворен 7 години и не съм се занимавала с това.

Толкова за свободата и демокрацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!