От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

петък, 4 септември 2020 г.

Домашна пица с бъркано тесто

Тестото е авторска рецепта.

Откакто измислиха хартията за печене, все ги благославям хората. Господ здраве да им дава. Оттогава пека пицата, с моето бъркано тесто за мекици в тавата на фурната. 

Вече не правя  Гарнирана пита , а българска домашна пица.

Забърквам в един леген тесто от 300 мл топла вода, 1 равна супена лъжица сол и същото количество захар и олио. Брашно колкото влезе за тесто с показаната гъстота. За пица тестото го правя малко по-рядко от това за мекиците.

Оставям го да втаса 2 часа. Не знам на хората тестата как втасват за 30 минути, особено пък за мекиците.
След като тестото втаса се поставя в тавата на печката, която сте я застлали с хартия за печене. Изсипвате му малко олио и го разплесквате с намазнени ръце.

Слагате му пресни домати на тънки резенчета. Аз използвах от консерва, защото тази година доматите са много ценни. Рядка стока за България. Не признавам пица с лютеница. Има си специални доматени сосове, но не и домашна лютеница. 

Върху доматите съм сложила сурова кайма, без да я запържвам. Върху нея пресни гъби на филийки, кашкавал, маслини и риган. Сложих я в студена фурна на първо отделение, на 200 градуса горен и долен реотан. Пече се 35 минути. Хващам края на хартията и надигам да видя дали е зачервена отдолу. 


След като я извадих я наръсих със зехтин.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!