От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

вторник, 15 септември 2020 г.

Бишкотена торта "Бяла кралица"

 

Тази рецепта за торта е изцяло моя авторска. Нарича се "Бяла кралица", защото има и "Черна кралица" . :)

Тортите ми са кралски заради чудестният им вкус. 

В последните години от мързел да пека платки, правя само бишкотени торти. Тази е една от тях.

Продукти :

400 гр бишкоти, 4-5 добре узрели банана, кокос , 100 гр бял шоколад

За крема:

500 мл прясно мляко, 100 гр бяло нишесте , 500 мл растителна сметана, 150 гр кристална захар аромат на кокос.

За сиропа :

150 гр кристална захар, 250 мл вода, 50 мл ром.

Първо започвате с крема. 

Отделя се част от млякото да се разтвори нишестето в него. Другото се слага да заври със захарта. Като заври се прибавя разтвореното нишесте. В готовият крем се прибавя миризмата на кокос. След завирането на млякото се слага на най-слаба степен на котлона, за да не изскочат загорели кафеви парцалчета. Този крем се оставя да изстине напълно, като се покрива с нещо, за да не хване кора. От време на време се разбърква.

Докато се туткате около крема, може да сложите сиропа в микровълновата да се готви и той. В едно пластмасово канче с деления сипвам захарта и водата. Слага се на 4-5 минути преди да клокне, колкото да се разтвори захарта. Изважда се и той да изстива. Преди влагането му в тортата се прибавят 50 мл ром. 

Окончателният крем се приготвя, като се разбива растителната сметана до максимално увеличаване на обема и, след което започва лъжица по лъжица прибавяне на изстиналото нишесте. Аз ползвам въртяща купа. Вие ако разбивате на ръка може да го прибавите на 2-3 пъти като спирате. 


Наглася се ринга на тортата на 24 см. Дъното се застила с бишкоти. И по стените се подреждат изправени бишкоти. Ръси се сироп. Изсипва се част от крема. Върху него се редят нарязани банани на ленти. Бишкоти, сироп, крем, банани... Най отгоре крем. 

Тортата се изстудява докато стегне добре, след което се освобождава от формата. Заглажда се и се наръсва обилно с кокос. 

Разтопява се белият шоколад с 2-3 лъжици прясно мляко в микровълновата и се прави мрежа върху кокоса.

Доукрасява се с кокосови бонбони. За случая имам Рафаело.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!