От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 7 декември 2020 г.

Супа от праз с домати

 

Тази е любимата супа на детето, по рецепта на майка ми.

В блога имам още една рецепта за супа с праз Супа от праз, но откакто детето иска "като на баба", вече така я готвя. И другата е хубава. Правя я със зелев сок,тази с домати и имат съвсем различен вкус.

За тази са ви необходими един голям или два малки стръка праз, който се почиства и нарязва на ситно. Никога не изхвърлям зелената му част, само върховете на перата Забелвам листенцата отзад и измивам старателно. 


Слагате в тенджерата и задушавате в олио. Прибавяте и един накълцан на ситно морков. Когато празът омекне, прибавяте 300 грама /1 голяма чаена чаша/ домати от консерва. Продължавате да задушавате при праза, докато олиото се оцвети в доматено. Наливате вода 2/3-ти на тенджерата, посолявате на вкус и оставяте да заври. Аз прибавям и изсушен микс за супа /зеленчуци, корени и треви/или подправка от рода на вегетата. След като поври 10-15 минути, прибавяте фиде , в количество по избор. Аз готвя с много фиде. След като фидето се свари, прибавяте лют червен пипер или натрошена люта чушка, чер пипер, 1 китка нарязан магданоз. Добавих и сушен див лук /левурда/. 

Накрая застройвате с 1 яйце, разбито с половин кафяна лъжичка лимонтозу и малко студена вода. Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!