От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 25 декември 2021 г.

Болярски корем

 Авторска рецепта

Представям ви новото празнично ястие за блога ми, но не и за кухнята ми. :)

Болярски корем, болярски джоб , пълнен врат , както и да го наречете, все до моето авторство допирате. :)) Това за преписвачките, които си изкарват парите от реклами с моите рецепти.

За нормалните хора, радвам се ако обогатя менюто на трапезата ви.  

 

Тази рецепта ми е стара. Преди години, точно като затворих блога си я правих пак за една Коледа, обаче месото го пекох на грилован тиган. Честно да ви кажа, не помня вече какъв беше резултата тогава, но имам снимки от приготвянето, без снимки на крайния резултат.


 

 

 

Затова днес реших да го приготвя отново, но задушен в хартия за печене.

От едно цяло парче свински врат излизат 6 порции, като отрежете крайчетата за друга цел.

  С широк и остър нож, първо се прави разреза на джоба и след това се отрязва цялата порция месо. 

Порциите се овкусяват със сол, къри, чер пипер и олио.

 Взема се лист хартия за печене, върху който се поставя една порция джоб.

Всяко коремче се натъпква добре с кашкавал, пушено месо или бекон, гъби на филийки, парченца луканка, кисела краставичка на филийки, топено сирене.

Забожда се с клечки за заби, които обезателно се изваждат преди сервирането.

Върху всяко коремче се натрошава синьо сирене, което по мой вкус много отваря общия фон , затова и често го ползвам. Нарязват се и гъби. 

Месото се завива на плик като краищата на хартията се подгъват под него. Подреждат се в тава, като в тавата не се налива нищо. 

Слага се да се пече на пълна мощност във фурната, вдигнато на първо отделение. След като започне да цвърчи, се намалява на 250 градуса. Така се пече до готовност. Познава се че е готово, като започне хартията да покафенява отгоре.Всяка порция се разгъва внимателно, като се внимава да не се излее полученият сос при печенето. Внимателно с помощта на лопатка се притиква върху чинията , като се остъргват всички нагарчета- кашкавалчета и гъбки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!