От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

събота, 1 януари 2022 г.

Болярско роле с орехи

 Авторска рецепта

Новата година напоследък я карам само на салата, мезе и винце. 

На момчетата им спретнах едно типично мъжко ядене по мой усет. Те не останаха особено очаровани от орехите.

За догодина ще им опека за Коледа 50 кебапчета, от най-евтините и до Нова година да си ги претоплят.

Ще се радвам някой гастроном да си сготви моето "Болярско роле с орехи" и да ми намигне, че му е харесало.

 

Минавам по същество.

Избирам половин рибица. Разтварям мускула с остър и широк нож.

  

  

Използвам пикантни подправки. Първо осолявам месото от двете страни, наръсвам го с чер пипер.

От страната към която ще го пълня , ръся другите подправки- лют червен пипер, мащерка, розмарин и го натърквам с 2-3 скилиди пасиран пресен чесън. Завивам го на руло и го прибирам в хладилника да престои завито във фолио. Това го правих от предния ден.

Когато ще го приготвям вече, разтварям го и правя смес от 250 грама много ситно смлени орехи, към които е прибавена чаена лъжица къри.


Разпределям орехите равномерно. Завивам стегнато руло, което поставям в йена с капак.

Намазвам с пушен червен пипер и олио. Отстрани наливам два пръста някакво евтино бяло вино. Слагам да са пече на пълна мощност, като когато започне да цвърчи го намалявам на 250 градуса и така докато стане готово. За 1 час от зацвърчаването трябва да е готово.

Преди сервиране го обръщам в соса да се омокри добре.На другият ден правя едно леко винено сосче с прибавка на соса от печенето и освежавам останалото печено.

 

Рецептата ми я намирам за толерантна с парниковите газове, освен ако не вземаме предвид пърденето на прасетата, ама тя ярмата не дават толкоз метан като пашата..

Тук не мога да пропусна момента да се изфукам с мезенцето ми, което тази година стана ВУНДАБААА !


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!