От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

четвъртък, 20 януари 2022 г.

Мандраджийско пиле

 

 Моя рецепта!

 Или пиле фондю :)

Това пилешко го готвих сега. Нямах никакво намерение да го публикувам, но понеже се получи чудесно и още повече буквално за 15 минути и снимах само крайния резултат. 

За три порции се вземат две пеперуди пилешки гърди, около 500 грама. 

Другите съставки са ми останали от празниците и затова са малко едно към наизуст. Имах останала половин кофичка заквасена сметана около 200 грама, топено сирене от черво около 50 грама, една плочка синьо сирене от 50 грама и кашкавал около 100 грама.

Месото се нарязва на хапки и се слага в тиган с капак да се задуши в сгорещено олио. Прибавя му се равна супена лъжица Пикантина за пиле и се разбърква добре. 

Когато побелее, което се случва буквално за 5 минути и си пусне водата, се прибавя сметаната като се оставя да се разтопи под затворен капак. 

Разбърква се отново като му се прибавя топеното сирене и синьото сирене. 

Пак се задушава. До още 5 минути всички сирена трябва да са стопени и месото да е крехко готово. 

Изключва се и се поръсва леко с чер пипер. 

На всяка порция се слага настърган на едро кашкавал. 

Не се слага никаква допълнителна сол , защото всичко е достатъчно солено. Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!