От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия. Нета вече се задушава от плявата на импровизаторите, имитаторите и плагиатите.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

понеделник, 3 януари 2022 г.

Пълнени пиперки с колбаси

 

Предлагам ви едно леко ястие да разтоварите след празниците. 

Рецептата е подобна на авторската ми рецепта на пълнени камби. 

Пълнени камби с яйце и сирене

В нея може да оползотворите нарязани филета, мезета, беконче, шунки, салам Камчия, кашкавалче от платата, с които бяха отрупани масите ви. 

Купувате си по една голяма пиперка  тип Долма на човек.

Срязвате я на две по дължина, като оставяте дръжката за красота. С ножче изрязвате само семките.


Може да оставите част от гъбестата част , защото в случая нямаше много семки и беше крехка.

Нарязвате мезето на кубчета и във всяка половинка разпределяте на дъното. Капвате по малко олио във всяка половинка. Отгоре слагате парченца кашкавал или друго хартиснало млечно мезе.

Разбивате две яйца и ги смесвате с нашенско сирене. Разпределяте го на пиперките. Пак напръсквате отгоре с олио . Остана ми шепичка нарязано филе и го разпределих върху яйцето.

Печете в силна фурна , най-отдолу , да се запече и дънцето. 

В друг вариант когато кокошките са снесли , слагам сиренето на плочка и върху него счупвам по едно яйце на половинка.

Приятен апетит!


Малко ги препекох защото пак бях заплесната в нет-а

    

Тавичката съм я покрила с хартия, защото е ръждясала. Това лято си я купих от Метро за 15 лева. Някакъв германски боклук, дето ръждяса, както стоеше с пилето с картофи в хладилника. 

Казвам го , защото си купих и подобна италианска с не залепващо покритие за 6 лева от Кауфланд и все още нищо и няма. Не знам някой не ги ли тества боклуците, с които ни пълнят пазара. същото ми се е случило и с дълги форми за кекс.

И сега един виц ми идва на ума , дето все ми го разказват у дома , когато загоря манджата.

Ако вече трети ден в къщи е подредено, сготвено, почистено и т.н. , значи вече трети ден компютърът е на ремонт. 

Чао. Не знам кога пак ще сготвя нещо за блога, че имам и друга работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!