От Дебелана към имитаторите и плагиатите

Рецептите, които съм отбелязала като авторски, може да ги готвите колкото си искате у вас си. Не разрешавам с мои авторски рецепти, да си правите предаванията и изявите в интернет и по телевизията, без да ме упоменавате. Въпрос на възпитание и етика. Създайте си ваше уникално съдържание за продуктово позициониране и печалба от реклама. Като не можете да бъдете оригинални с нищо създадено от вас, не се бутайте на първа линия.
Ако искате по-големи снимки, цъкнете върху тях.

Великден4 коментара:

 1. Много обнадеждаваща и стимулираща статия. Много ми се ще да ухае у дома на козунак по великден и за целта си купих хлебопекарна. Който ми каже,че това чудо прави дъхав, вкусен и пухкав козунак- ще се засмея. По-скоро стават сладки хлябове. Та,поради трудността и капризите на козунаците, все не се решавам. Имам 1-2 провала и не смея пак да ги захвана. Струва ми се много правилно обяснението за градусите при печенето. Разливат се и формите не личат.
  С две думи,май ще се престраша пак и ще взема да опитам като се надявам да не се проваля.

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря за оценките.
  Страницата не съм я довършила, защото когато се занимавах с нея нещо се бъгна и голяма част от информацията не можеше да се публикува. Ще и дойде времето, когато ми дойде вдъхновението отново и се освободя малко.
  Споделям само мой опит.
  За печенето послушах една "велика професорка" в интернет, която даже има самочувствието да води кулинарни курсове, и козунаците ми бяха пълен провал. От голямото старание да оформям плитки не остана нищо само една равна маса. Впрочем и тези снимки ще кача за пример. Когато в нещо не съм сигурна , изрично уточнявам и не подвеждам хората. Ако въобще са правили козунаци де и не са преписвали от тук от там.
  Според познанията които имам за храната, дългото печене в началото на ниска температура , ще държи дрождите живи в дълбочината на тестото и те ще отделят все повече въглероден двуокис, който ще надува тестото. От там се получава разлята форма и превтасала структура, което въобще не е желан ефект. Едрите шупли развалят структурата на печивото.
  За това най-често използвам печенето на 200 градуса, като слагам втасваните изделия на студена фурна, за да се надуят докато загрее достатъчно. След достигане на тази температура, формата им се запечатва и след това вече може да печеш на по-ниска за по-добро изпичане в средата и да избегнеш прегаряне.
  Разсъждавам си на глас :))

  ОтговорИзтриване
 3. Много благодаря за изчерпателния отговор. Ще се престраша пак,но и мен като ме хване музата.А за акъли-много ги изчетох,всеки прави най-хубавия козунак и все не е това,което искам.

  ОтговорИзтриване
 4. Моля пак заповядай.
  Нека хората си мислят , че в моя блог тече нормална комуникация с читателите :)))

  ОтговорИзтриване

Към хората, които искат да оставят коментар нека знаят, че не съм наложила абсолютно никаква модерация и предварително одобрение на вашите мнения. Ако не си виждате мненията вината не е в мен. Аз също не зная за тях! Тези които се появяват под публикациите ми са под чужд контрол и преценка. Това е нашата демокрация!